• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme: "Naar Hannover om te winnen"

  Standard speelt morgen zijn 200e Europese wedstrijd. In Hannover probeert het zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Standard moet uit zijn pijp komen na het 2-2-gelijkspel in de heenwedstrijd.

  Jelle Van Damme legt zijn papieren voor de terugwedstrijd zonder veel boe of ba op tafel. "We moeten onze volgende drie wedstrijden (Hannover en de laatste twee in de reguliere competitie, red) spelen om te winnen", zegt hij.

  "Thuis speelden we een fantastische eerste helft in een hoog tempo. Dat was Europees niveau. Het is niet abnormaal dat we dat in de tweede helft niet meer konden. Maar ook dan vond ik niet dat Hannover echt in de wedstrijd zat."

  "We mogen nu niet de fout maken door te veel aan de competitie te denken. We hebben veel vertrouwen en hebben niets te verliezen. We zijn niet slecht bezig, bij momenten zelfs zeer goed."

  Standard moet scoren in Hannover, geen gemakkelijke opdracht uiteraard. "Maar je weet nooit in voetbal", zegt Jean-François De Sart, technisch directeur van de Luikse club. "Alles blijft open. Het vrije weekend heeft ons goed gedaan. We zijn frisser dan Hannover."

  Standard speelt zondag in de competitie tegen OH Leuven. Wat is belangrijker? De Sart: "We proberen alle matchen te winnen. Maar OHL is belangrijker. Ons Europese seizoen is al geslaagd. We maken meer kans op een Europees ticket via de competitie dan via de Europa League. Dus we mogen de wedstrijd zondag niet onderschatten."

  François: "Zeer belangrijk moment in ons seizoen"

  Directeur-generaal Pierre François droomt in een interview met Sporza stiekem van kwalificatie voor de kwartfinales. "Dit is een zeer belangrijk moment in ons seizoen", zegt François.

  "Ons Europese doel is al bereikt, maar we zijn op een punt gekomen dat we ons nog kunnen plaatsen voor de kwartfinales. Tegen Duitsers is dat altijd moeilijk, maar tegelijk ligt alles open."

  "De Belgische competitie is belangrijker, maar in voetbal speel je match per match en Hannover is de eerstvolgende. Als we de kwartfinales zouden halen, kun je hopen nóg verder te gaan of te sneuvelen in schoonheid tegen een topper."