• home
 • video
 • pas verschenen

  Riga: "Moeten efficiënt en realistisch zijn"

  José Riga: "Weekje rust was belangrijk voor de benen en het hoofd."

  Standard staat donderdag voor een moeilijke opdracht in Hannover na de 2-2 uit de heenmatch: winnen of minstens drie keer scoren in een gelijkspel. "We weten wat we moeten doen", zegt coach José Riga. "Beter zijn dan de tegenstander."

  "Het wordt moeilijker dan wanneer we thuis met 2-1 hadden gewonnen", zegt coach José Riga. "Die 2-2 geeft ons geen garantie op kwalificatie en maakt van ons geen favoriet. Maar het is nu zo en we weten wat we moeten doen: beter zijn dan de tegenstander."

  "En efficiënter worden, zoals Hannover in de heenwedstrijd. Efficiëntie is de sleutel. En we moeten realistisch spelen. In beide grote rechthoeken, zowel defensief als offensief."

  Doordat er vorig weekend geen voetbal was, heeft Standard een weekje rust gehad. Een belangrijk gegeven, zegt Riga. "Belangrijk voor de benen, maar ook voor het hoofd en de technische staf."

  "We spelen veel duels, de week rust kwam op het goeie moment. Maar dat wil niet alles zeggen. We moeten donderdag nog spelen en het zal moeilijk worden. Maar misschien zit er een verrassing in."

  Riga zei ook nog wat over Hannover. "Een slimme ploeg met een slimme coach. Maar ook voor hen wordt het niet eenvoudig: verdedigen of een goal zoeken? We zullen 90 minuten lang geconcentreerd moeten spelen."

  Van Damme betuigt medeleven aan slachtoffers

  Standard-aanvoerder Jelle Van Damme begon zijn verhaal op de persconferentie met wat anders dan voetbal. "Namens mezelf, de club en medespelers wil ik ons medeleven betuigen met de slachtoffers van het busongeluk."

  "Op zulke momenten besef je pas hoe hard en oneerlijk het leven is en hoe relatief dit allemaal is."

  Over het sportieve zei hij dit: "Wij kennen Marc Wilmots en die kennen jullie hier als "kampfschwein". Wel, dat gaan wij donderdag ook proberen te zijn."