• home
 • video
 • pas verschenen

  Pierre-Olivier Beckers is kandidaat-lid IOC

  Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het BOIC, wordt eind juli door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voorgedragen als lid van het IOC. "Deze beslissing is zeer belangrijk voor de toekomst van de Belgische olympische beweging."

  IOC-voorzitter Jacques Rogge is de enige Belg binnen het IOC, zijn ambtstermijn loopt af in september 2013. Het IOC draagt vijf nieuwe leden voor, onder wie onze landgenoot Pierre-Olivier Beckers.

  "Deze beslissing is zeer belangrijk voor de toekomst van de Belgische olympische beweging", zegt het BOIC. "Het IOC vertegenwoordigt immers de hoogste internationale sportautoriteit."

  Beckers is al tien jaar actief binnen de olympische beweging. Sinds december 2004 is hij aan de slag als voorzitter van het BOIC, in juni 2009 werd hij herkozen. Naast Beckers wordt ook ex-spurter Frankie Fredericks uit Zimbabwe voorgedragen door het IOC.