• home
 • video
 • pas verschenen

  Persbond over Beerschot: "Contraproductief"

  Beerschot laat enkele perslui niet meer toe op het Kiel.

  De sportpersbond reageert verbaasd op het besluit van Beerschot om enkele media de toegang op het Kiel te weigeren. "We zijn ervan overtuigd dat deze maatregel in strijd is met de basisprincipes van een vrije pers."

  Beerschot besliste gisteren om een persstop in te lassen tot 30 maart. De sportpersbond is verrast. "We zijn ervan overtuigd dat deze maatregel contraproductief is en in strijd is met de basisprincipes van een vrije pers", klinkt het bij sportspress.be.

  "We roepen Beerschot dan ook op om zijn beslissing te herzien. We zullen deze zaak aanhangig maken bij de Verzoeningscommissie van de Pro League."

  "We wijzen er ook op dat clubs andere mogelijkheden hebben om verhaal te halen, zoals het recht van antwoord of een klacht bij de Journalistenraad."

  Vanoppen deelt gele en rode kaarten uit

  Vanaf nu deelt Beerschot-voorzitter Vanoppen gele en rode kaarten uit aan de pers. "Sommige media schrijven uitsluitend negatief over ons. Ik behoud me het recht voor om hen met een gele kaart te waarschuwen of met een rode kaart tijdelijk uit ons stadion te weren."

  Sport/Voetbalmagazine en Gazet van Antwerpen hebben zo'n rode kaart gekregen. Sport/Voetbalmagazine mag tot eind april niet binnen (behalve tijdens wedstrijddagen), Gazet van Antwerpen tot juli.