• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent zakt vrijwillig uit hoogste basketbalklasse

  Gent werkt zijn thuiswedstrijden af in het Tolhuis.

  Basketbalclub Gent komt volgend seizoen niet meer in de hoogste afdeling uit. Gent vraagt om financiële redenen geen licentie aan en zakt naar tweede klasse. "We blijven de low-budgetclub bij uitstek en onze Belgische ambitie wordt niet gedeeld."

  Gent heeft een drastische beslissing genomen. "Na grondige afweging hebben we beslist om geen licentiedossier in te dienen", zegt Gent. "Ondanks grote inspanningen blijven we de low-budgetclub bij uitstek."

  "Die budgettaire beperkingen leiden ertoe dat Gent de verhoopte stap vooruit niet kan zetten, wat dan weer negatief is voor publiek en sponsors. Daarbij komt dat een eerste afdeling met negen ploegen weinig aantrekkelijk is", klinkt het bij de Oost-Vlamingen.

  Gent opteerde voor een Belgische inkleuring van zijn spelersgroep, maar dat is niet op een succes uitgedraaid. "We hebben er altijd naar gestreefd om Belgische spelers kansen te geven, maar de realiteit bewijst dat onze ambitie niet gedeeld wordt", zegt Gent.

  "Noch door de beleidsbepalers, noch door de andere clubs. Onlangs zette een topclub zelfs een geblesseerde Belg op de bank om aan het vereiste aantal Belgen op het scheidsrechtersblad te komen. De club zal volgend seizoen in tweede klasse spelen met de ambitie er een plaats in de subtop te verwerven."