• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge wil Standard-doelman halen

  Jo Coppens wordt nu eerste doelman bij Cercle.

  Cercle Brugge heeft door de langdurige onbeschikbaarheid van Bram Verbist nood aan een derde doelman. Het denkt hiervoor aan Thijs De Boevere, een 20-jarige keeper van Standard. Cercle dient een aanvraag in bij de KBVB.

  De Bruggelingen hopen om met De Boevere de afwezigheid van Bram Verbist te kunnen opvangen. Cercle heeft bij de KBVB dan ook een aanvraag ingediend om de uitzonderlijke overgang van de keeper goed te keuren.

  Normaal gezien mogen enkel tijdens het tussenseizoen en tijdens de wintertransferperiode spelers getransfereerd worden. Als een club in keepersnood zit, kan echter een uitzonderingsmaatregel aangevraagd worden.

  Reservedoelman Jo Coppens werd gepromoveerd tot eerste doelman. Nicaise Kudimbana schoof een plaats op in de rangorde en is nu doublure van Coppens.

  Buur Club Brugge haalde eerder dit seizoen Bojan Jorgacevic weg bij AA Gent, met dezelfde regeling.