• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys: "Heb veel honger om Spelen te halen"

  "Mijn kansen op de Spelen zijn niet zo groot", zegt Sven Nys.

  Sven Nys wil zaterdag in de eerste WB-manche mountainbike van het seizoen een eerste stap zetten richting de Spelen. "Het is een utopie om te denken dat ik me nu al kan plaatsen. Ik ben nog niet goed genoeg", vertelt een realistische Sven Nys aan Sporza.

  "Na een zware winter heb ik wat stoom moeten aflaten. Maar als ik me nog wil plaatsen, dan moet ik starten in Zuid-Afrika. Ik moet puntjes sprokkelen om een betere startpositie te verkijgen."

  "Het belangrijkste is dat ik in Zuid-Afrika in de top 60 eindig. Die top 60 mag in de volgende WB-races vooraan starten. Als ik pas als 120e start, is het onmogelijk."

  Nys moet één keer top 12 of twee keer top 16 halen in een WB-manche of top 12 op het EK in juni. "Mijn kansen zijn niet zo groot. Ik heb ook gekozen voor de moeilijke weg na zo'n zware winter."

  "De Spelen halen is het enige doel en de honger om er tegenaan te gaan is er. Ik heb niets te verliezen. Als het niet lukt, dan is er nog tijd genoeg om alles op het veldritseizoen te zetten."

  "Vier jaar geleden is het me gelukt en ook al heb ik maar 1% kans, ik ga er helemaal voor. Ik ga proberen tot en met het EK in juni. Als het niet lukt, dan moet ik de knop omdraaien."