• home
 • video
 • pas verschenen

  Peersman: "Alle clubs mogen komen kijken"

  Tristan Peersman: "Of ik ooit weer prof word? In voetbal kan alles. Ik heb het wel gemist."

  Tristan Peersman maakt zijn rentree in vierde klasse bij Herk. Waarom? "Ik kreeg een telefoontje en vond het sympathieke mensen. Beschouw het dus als een vriendendienst", zegt de 32-jarige doelman.

  Peersman zat op jonge leeftijd bij de top in Anderlecht (foto) en de Rode Duivels, nu zit hij in de kelder van vierde klasse. Na zijn avontuur in Bergen speelde hij anderhalf jaar niet.

  "Ik wil meehelpen het behoud te verzekeren bij Herk. Ik zou wel niet weten wat vierde klasse voorstelt. Het niveau is nieuw voor mij."

  "De eerste weken zal ik puur op ervaring keepen, want matchritme heb ik niet. Ik ben wel gaan lopen, maar kan moeilijk ballen naar mezelf schieten", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  Peersman maalt er niet om dat hij zo laag moet gaan spelen. "Ik sta hier 100 procent achter. De voorbije maanden heb ik zelf beslist om niet in te gaan op andere voorstellen. Dan moet ik nu niet zeuren."

  "Voor het eerst is voetbal een hobby. Of ik weer prof word? In voetbal weet je nooit. Ik nodig alle clubs uit om te komen kijken. Ik heb het profleven wel gemist."