• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali snoept Horner nog eindzege Tirreno af

  Vincenzo Nibali wint de Tirreno-Adriatico.

  Vincenzo Nibali heeft Tirreno-Adriatico gewonnen. De Italiaan van Liquigas sprong in de afsluitende tijdrit nog over Chris Horner (RadioShack). Fabian Cancellara won net als vorig jaar de tijdrit, op hetzelfde parcours.

  De Canadees Svein Tuft mocht als tweede van start gaan en hij zette meteen een scherpe tijd neer. Het was verrassend genoeg sprinter Daniele Bennati die Tuft van de troon stootte. De Italiaan mocht even dromen, tot zijn ploegmaat Fabian Cancellara kwam afgedenderd.

  De 10'36", drie seconden trager dan vorig jaar, zouden ruimschoots volstaan voor Cancellara (foto) voor een verlenging van zijn "titel" in San Benedetto del Tronto.

  De strijd om de eindzege beloofde een stuk spannender te worden dan die om de dagzege. Vincenzo Nibali, Roman Kreuziger en Chris Horner vertrokken op een zakdoek van elkaar, al had de Amerikaan de beste papieren.

  Maar Nibali deelde bij het eerste tussenpunt al een mentale mokerslag uit. Kreuziger en Horner wisten meteen hoe laat het was. Voor Nibali, in 2010 eindwinnaar van de Vuelta, is het de eerste keer dat hij de Koers tussen de Twee Zeeën weet te winnen. In de WorldTour-stand wordt de 27-jarige Italiaan tweede, achter leider Alejandro Valverde.

  Nibali: "Kers op de taart"

  Vincenzo Nibali onttroonde in de slottijdrit leider Christopher Horner. "Ik ben heel tevreden", zegt de Italiaan van Liquigas. "Ik heb al veel gekoerst dit jaar en ik heb veel vertrouwen."

  "Deze eindwinst is de kers op de taart van een prachtig seizoensbegin. Vorig jaar was ik ook goed, maar ik greep wel elke keer naast de overwinning. Die overwinningen zijn er dit jaar wel."

  In 2011 won Evans de Tirreno en later de Tour. "De Tour is een doel, maar dit was negen kilometer. In de Tour zijn er twee tijdritten van 50km. En door de afwezigheid van Contador wordt het een open Tour."