• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hockeyvrouwen zijn enorm vooruitgegaan"

  Er staat komend weekend veel op het spel voor de nationale hockeyploeg.

  De Belgische vrouwenhockeyploeg gaat vanaf zaterdag op zoek naar een ticket voor de Spelen in Londen. Het olympisch kwalificatietoernooi is in Kontich en het vertrouwen staat in het zenit. Dat zegt ook bondscoach Pascal Kina.

  "We zijn er helemaal klaar voor. Het wordt een interessant toernooi", zegt hij bij Sporza. "Op het EK in augustus werden we vijfde en het is indrukwekkend hoeveel vooruitgang we sindsdien maakten. Je voelt dat we kunnen meespelen tegen toplanden. We hollen niet langer de hele tijd achter de bal aan, maar spelen echt hockey."

  De mannenploeg is al geplaatst voor de Spelen. Inspireert dat de vrouwen? "Ja, dat is zeker een extra motivatie. De evolutie van de vrouwen gaat ook dezelfde richting uit. Ze zijn supergemotiveerd en iedereen gelooft erin."

  "We spelen thuis, dat moet een voordeel zijn. Ik geef ons 1 kans op 2 om de finale te bereiken en dan hebben we weer 1 kans op 2 om te winnen en het ticket voor de Olympische Spelen te veroveren."

  Wie zijn de tegenstanders van België?

  Op het kwalificatietoernooi ontmoet België (16e op de lijst) Spanje (11e), Ierland (14e), Rusland (21e), Frankrijk (25e) en Mexico (30e). Iedereen speelt een keer tegen elkaar en de beste twee spelen in de finale om het ticket voor de Spelen.