• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Der Schueren: "Plukken meteen vruchten"

  Hilaire Van Der Schueren (archief): "We hebben de voorbije winter hard gewerkt."

  Vacansoleil-DCM was dé ploeg van Parijs-Nice. Ploegleider Hilaire Van Der Schueren was "heel trots" op zijn team. Veel geld verdiende het team niet met zijn knappe prestaties.

  Van Der Schueren had heel wat om trots te zijn: zijn team eindigde op één in het ploegenklassement en op één in het bergklassement (Veuchelen), werd tweede in de eindstand (Westra) en pakte drie ritzeges (Larsson, Westra en De Gendt).

  "Ons doel dit jaar is de kwaliteit van onze overwinningen op te schroeven. Deze Parijs-Nice is alvast een uitstekend begin", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  Het succes komt niet uit de lucht vallen. "We hebben de voorbije winter hard gewerkt aan de technologische ontwikkeling (windtunnel, op vermogen trainen met de PowerTap, ...), de begeleiding en een uitgebalanceerd programma. Dat werpt al meteen zijn vruchten af."

  Vacansoleil verdient 30.375 euro, Euskaltel 200

  Rijk is Vacansoleil-DCM niet geworden van zijn mooie prestaties. 30.375 euro, dat is wat het team van De Gendt en co aan prijzengeld kreeg. En dat moet verdeeld worden over alle renners en staf.

  Omega Pharma-Quick Step, dat met Tom Boonen een ritwinnaar leverde, stak 7.375 euro op zak. Lotto-Belisol, dat mocht vieren met Gianni Meersman, was goed voor 6.100 euro. Euskaltel-Euskadi moest het doen met 200 euro. In totaal was er  136.000 euro prijzengeld.