• home
 • video
 • pas verschenen

  PSV ontslaat Fred Rutten na drie nederlagen

  Fred Rutten is zijn job bij PSV kwijt.

  Dries Mertens en de andere Belgen bij PSV krijgen een nieuwe coach. Fred Rutten moet opkrassen omdat de pijnlijke nederlagen elkaar wel heel snel opvolgen. Philip Cocu en Ernest Faber nemen het roer over.

  PSV verloor in de laatste acht dagen met 2-6 van Twente, 4-2 van Valencia en 3-1 van NAC. De titelkansen kregen zo een stevige knauw en het is niet voor het eerst dat PSV onder Rutten in de tweede seizoenshelft faalt.

  Rutten leidde PSV de vorige twee seizoenen naar de derde plaats. Nu staat het pas vierde en dat strookt niet met de ambities van de club. PSV was vorige zomer immers erg actief op de transfermarkt en haalde onder anderen Rode Duivel Dries Mertens.

  Fred Rutten (49) had in december al aangekondigd dat hij aan zijn laatste seizoen bij PSV toe was. Maar zijn ontslag kwam toch hard aan en hij had geen zin om met de pers te praten. "Dat lijkt me toch logisch", was het enige wat hij de media vertelde toen hij het trainingscomplex van PSV verliet.

  Naast Dries Mertens spelen met Timothy Derijck, Stijn Wuytens en Funso Ojo nog drie Belgen bij PSV.

  Cocu-Faber is het nieuwe trainersduo

  Ex-Oranje-international Philip Cocu neemt het roer over. Hij gaat samen met Ernest Faber tot het einde van het seizoen de ploeg coachen.

  PSV legt niet te veel druk op de schouders van Cocu en Faber, die werd weggehaald bij stadsgenoot Eindhoven. "We willen met deze trainerswissel een positieve impuls geven op korte termijn, met in het achterhoofd onze strategie voor de langere termijn. We hebben het niet meer in de eigen hand en verwachten geen wonderen. Maar we hebben het ook nog niet opgegeven."