• home
  • video
  • pas verschenen

    Lelangue: "Opgave Gilbert niet dramatiseren"

    De opgave van Philippe Gilbert in Tirreno-Adriatico was in de hele wielerwereld groot nieuws. Vijf dagen voor Milaan-Sanremo, een van Gilberts doelen, blijft de Belgische kampioen achter zijn goede vorm aanfietsen. BMC-ploegleider John Lelangue bewaart de rust.

    "Maar er is geen enkele reden om dit te dramatiseren", zegt Lelangue. "Philippe is een mens zoals u en ik. Hij heeft last van een virus en had koorts. Het was aangeraden om niet meer van start te gaan en dus gaf hij op."

    "Deze opgave verandert niks aan ons geloof in Philippe. Hij blijft ons volledige vertrouwen genieten. Deze pechdag zal niet zijn hele voorbereiding op de helling zetten. We moeten de rust bewaren. Ziekte, wind en valpartijen horen nu eenmaal bij het wielrennen."