• home
 • video
 • pas verschenen

  Indian Wells is in de ban van een virus

  De heren en vrouwen tennissers vallen als vliegen in Indian Wells (Zuid-Californië). Een virus heeft nu ook Francesca Schiavone tot opgave gedwongen.

  Schiavone stapte in haar duel met de Tsjechische Safarova na de eerste set van de baan. Ook zij was het slachtoffer van het maag-darmvirus dat de hele streek in zijn greep heeft en tot verkoudheid, misselijkheid, koorts en diarree leidt.

  In het weekend moesten al acht andere spelers om dezelfde reden stoppen, onder wie Zvonareva en King bij de vrouwen en Monfils, Melzer en Seppi bij de mannen. Roger Federer heeft al gezegd dat hij zich ook maar slapjes voelt.

  De toernooiorganisatie sluit uit dat de spelers een voedselvergiftiging opliepen in het eigen restaurant. "Er woedt een virus in het zuiden van Californië. Het verspreidt zich via de lucht en via lichaamscontact. Na één of twee dagen ben je ervan genezen", klinkt het.