• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert stapt met lichte koorts uit Tirreno

  Philippe Gilbert rijdt de Tirreno-Adriatico niet uit. De renner van BMC heeft een lichte koorts en geeft uit voorzorg op. Gilbert wou nog starten, maar zijn ploeg nam enkele dagen voor Milaan-Sanremo liever geen risico.

  "Gilbert heeft momenteel 38,2 graden koorts", zei de ploegarts van BMC vanochtend aan een journalist van Het Nieuwsblad. "Die koorts kwam gisteren een uurtje na de aankomst op. Hij heeft ook hoofd- en keelpijn. Wellicht een virus."

  "Deze Tirreno is erg zwaar, de renners hebben meer dan 28 uur gekoerst in vier dagen. Philippe was waarschijnlijk al enkele dagen aan het vechten tegen de ziekte."

  "Hij wou zelf nog erg graag starten vandaag, maar wij wilden geen enkel risico nemen. Zaterdag is het Milaan-Sanremo en die race is natuurlijk veel belangrijker. Maar als het vandaag Sanremo zou zijn, was hij wel gestart."

  Gilbert reed anoniem rond in deze Tirreno en moest in de ploegentijdrit zelfs lossen. Zijn vormpeil leek wel een staatszaak, maar Gilbert wuifde de kritiek weg. Eerder deze week had hij last van tandpijn.