• home
 • video
 • pas verschenen

  Evans: "Tirreno is veel zwaarder dan in 2011"

  Cadel Evans: "Op het zware parcours komt het verschil in conditie duidelijk tot uiting in de tijd."

  Cadel Evans zal geen twee jaar na elkaar de Tirreno-Adriatico winnen. Zondag finishte de kopman van BMC in de koninginnenrit op meer dan tien minuten van dagwinnaar Vincenzo Nibali.

  Evans staat na zondag in het algemeen klassement 36e op 11'17" van Chris Horner. "Een val in de aanloop naar de slotklim zorgde voor een breuk in de kopgroep."

  "Maar dat roep ik niet als excuus in. Deze Tirreno is gewoon veel zwaarder dan die van 2011. Op zo een zwaar parcours wordt het verschil in conditie uitgedrukt in ruim tijdverschil", zegt de BMC-kopman in Gazet van Antwerpen.

  De Australiër was wat ziek net voor de Tirreno. "Mijn benen zijn niet zo goed als vorig jaar, dus speel ik niet mee voor de zege. Maar ik word elke dag beter en dat is het uiteindelijke doel van deze koers."

  Evans wil top zijn in de zomer. Hij gaat dan opnieuw voor de eindzege in de Tour de France. Vorig jaar was hij de eerste Australiër die daarin slaagde. En ook de olympische tijdrit in Londen heeft hij met rood aangestipt.