• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Geen garantie op winst in Sanremo"

  Boonen: "Ik heb in Parijs-Nice kunnen doen wat ik wilde doen: conditie kweken."

  Zaterdag wordt met Milaan-Sanremo de eerste klassieker van het jaar gereden. Tom Boonen heeft een goeie Parijs-Nice achter de rug, met onder meer een ritzege. Maar betekent dat ook dat hij helemaal klaar is voor Sanremo?

  "Niet meer dan andere jaren", zegt Boonen in de kranten. "Dat geeft me ook geen garantie op winst. Ik ben al goed geweest zonder prijs te rijden. En ik stond al op het podium in jaren waarin ik me minder voelde."

  "Het is moeilijk te voorspellen. Je hoeft niet altijd de beste te zijn om Milaan-Sanremo te winnen. Het kan ook op 90-95 procent. En dat is het percentage dat ik mezelf op dit moment toedicht."

  En dat hij "nog maar" 90-95 procent is, vindt hij niet erg. Integendeel. "Stel dat ik nu al 100 procent was, dan is het tegen Parijs-Roubaix wellicht al wat over. En dat wil ik niet."

  Boonen is in ieder geval met vertrouwen uit Parijs-Nice gekomen. "De rit die ik kon winnen, won ik ook. En voor de rest heb ik kunnen doen wat ik wilde doen: conditie kweken."

  "Mijn vormpeil is op dit moment wat het moet zijn. Ik zit op schema. Ik zie niet in waarom ik niet weer klassiekers zou kunnen winnen in het voorjaar."