• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Dopinginsinuaties erger dan ziekte"

  Bart Wellens: "Ik kan die dopinggeruchten niet vergeten."

  Bart Wellens heeft in De zevende dag nog een keer verteld over de zware periode die hij achter de rug heeft. "Doodziek zijn was nog niet zo erg", zegt de veldrijder, "de dopingpraat vond ik veel erger. Ik heb veel tranen gelaten."

  Begin januari belandde Bart Wellens in het ziekenhuis. Net voor het Belgisch kampioenschap kreeg de 31-jarige veldrijder hartproblemen. Ondertussen is Wellens hersteld en mag hij weer aan fietsen denken.

  "Doodziek zijn, was nog niet zo erg", vertelt Wellens in het zondagochtendprogramma De zevende dag. "Die dopinginsinuaties vond ik het allerergste. Ze sloegen op niks."

  "Toen ik hoorde wat er over mij gezegd en geschreven werd, heb ik veel tranen gelaten. Ik kan die insinuaties niet vergeten."

  "Had niet naar Van den Broeck mogen gaan"

  Bart Wellens nam voedingssupplementen van Luc Van den Broeck. Het gerecht voert een onderzoek naar de man. "Ik ben bij hem terechtgekomen, omdat ik last had van mijn darmen", zegt Wellens. "Hij heeft me een product gegeven."

  "Ik had niet naar Van den Broeck moeten gaan, maar ik ben niet de enige. Hij helpt nog steeds clubs en andere sporters."