• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck eindigt vijfde op WK indoor

  Jan Van den Broeck: "Ik houd een fantastisch gevoel over aan het WK"

  Jan Van den Broeck heeft niet kunnen stunten in de finale van de 800 meter op het WK indoor in Istanbul. Hij kwam nooit in aanmerking voor een medaille en legde beslag op de vijfde plaats. "Ik houd een fantastisch gevoel over aan het WK." De titel was voor de Ethiopiër Mohammed Aman.

  In een hel trage wedstrijd verzeilde Jan Van den Broeck meteen achterin. Toen het tempo werd opgedreven moest hij de anderen laten gaan, maar in de laatste ronde snelde hij de Amerikaan Rupp nog voorbij.

  Van den Broeck vierde vandaag zijn 23e verjaardag en kan tevreden terugblikken op zijn WK indoor, zijn eerste grote toernooi. De wereldtitel was voor de Ethiopiër Mohammed Aman.

  Van den Broeck is zo de derde Belg op dit WK die vijfde wordt in zijn of haar discipline. Zaterdag was dat het geval voor Eline Berings op de horden en Tia Hellebaut in het hoogspringen.

  Van den Broeck: "Ik houd hier fantastisch gevoel aan over"

  "Het is een fantastisch WK geworden", zegt Van den Broeck. "Aan een medaille heb ik enkel voor de finale gedacht. Tijdens de wedstrijd zag ik Aman snel de leiding opeisen. Ik ben geen duwer. Daarom heb ik me achteraan gezet."

  "Zo kon ik de groep goed in de gaten houden. Toen de Pool Kszczot aanviel, heb ik iets te laat gereageerd. Ik moest enkele meters prijsgeven, niet meer."

  "Ik houd een fantastisch gevoel over aan het WK. Het geeft me veel vertrouwen voor het EK atletiek. Daar wil ik opnieuw de finale lopen en een ticket voor de Olympische Spelen afdwingen."

  Uitslag:

  1. Mohammed Aman (Eth) - 1'48"36
  2. Jakub Holusa (Tsj) - 1'48"62
  3. Andrew Osagie (GBr) - 1'48"92
  4. Adam Kszczot (Pol) - 1'49"16
  5. Jan Van den Broeck - 1'50"83
  6. Michael Rutt (VS) - 1'51"47