• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali wint koninginnenrit in Tirreno-Adriatico

  Nibali rijdt in de slotkilometers weg uit de kopgroep.

  Vincenzo Nibali heeft de koninginnenrit in de Tirreno naar zijn hand gezet. De Italiaan van Liquigas schudde in de finale iedereen van zijn lijf, maar was niet sterk genoeg om leider te worden. De Amerikaan Christopher Horner kon de schade beperken.

  Na een vlucht van Egoi Martinez met de Belgen Kristof Goddaert en Jens Debusschere - het trio reed op een bepaald moment tien minuten voor het peloton uit - kon alles diep in de finale van voren af aan beginnen.

  Op de besneeuwde bergflanken van de slotklim (bijna vijftien kilometer) naar skistation Prato di Tivio schoot Nibali op iets meer dan vier kilometer van de finish als een katapult weg.

  De Italiaan sloeg meteen een kloofje. Bij de achtervolgers keken Roman Kreuziger en leider Christopher Horner vooral naar elkaar.

  Nibali reed onbedreigd naar de ritzege, maar zijn 34 seconden achterstand op leider Horner kon hij niet wegwerken. Zo blijft de Tirreno een secondespel. Dinsdag eindigt de Italiaanse rittenkoers met een tijdrit over 9,3 kilometer.

  Tirreno-Adriatico (Ita-WorldTour)