• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfort: "Ik neem al enkele dagen antibiotica"

  Maxime Monfort: "Ik heb al enkele dagen last van sinusitis."

  Maxime Monfort heeft Parijs-Nice afgesloten op de zevende plaats. Onze landgenoot van RadioShack verloor nog een plaats in de slottijdrit, maar had wel een excuus. "Ik ben al enkele dagen een beetje ziek", zegt Monfort. "Maar mijn conditie is wel goed."

  Maxime Monfort reed een hele week alert rond in de Koers naar de Zon en eindigde verdiend in de top tien. "Ik ben niet tevreden dat ik vandaag nog naar de zevende plaats in de eindstand zak", zegt de Belg.

  "Het kon wel erger, want ik stond op het punt om op te geven. Ik sukkel al enkele dagen met sinusitis, waardoor ik antibiotica moest nemen. Deze ochtend voelde ik me heel slecht."

  Monfort probeert toch het positieve te onthouden. "Mijn zevende plaats bewijst dat mijn conditie goed is. Ik heb nu nog twee weken om in topvorm te geraken voor het Internationaal Wegcriterium en de Ronde van het Baskenland."