• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona wil terug naar Napels: "Ben geen dief"

  In 2005 keerde Maradona al eens terug naar Napels.

  Binnenkort is het 25 jaar geleden dat Napoli voor het eerst kampioen van Italië werd. Diego Maradona, boegbeeld van die triomf, wil dat vieren met een bezoek, maar moet met de fiscus onderhandelen voor hij het land binnen mag.

  "Ik wil alle misverstanden uit de wereld helpen", zegt de huidige trainer van Al-Wasl vanuit Dubai. "Ze verhinderen mij al jaren om terug te keren naar Italië. Ik hoop dat gerechtigheid geschiedt, want ik ben geen dief."

  De Italiaanse fiscus eist zo'n 38 miljoen euro van Maradona, die tijdens zijn periode bij Napoli systematisch belastingen zou ontdoken hebben.

  Met de Argentijnse ster in de ploeg veroverde Napoli in 1987 en 1990 zijn enige twee landstitels. In die periode zette de club ook een UEFA Cup, een Italiaanse beker en een Italiaanse Supercup in zijn prijzenkast.