• home
 • video
 • pas verschenen

  Generaal Messi rolt Santander op met twee goals

  Lionel Messi maakte tegen Santander twee doelpunten.

  Barcelona heeft de kloof met leider Real Madrid weer verkleind tot 10 eenheden. De ploeg van grootmaarschalk Lionel Messi won bij Santander dankzij twee doelpunten van Messi: 0-2. De Argentijnse aanvaller scoorde dit seizoen al 50 keer.

  De coach van Santander koos ervoor om de kat uit de boom te kijken. Santander wachtte Barcelona dicht bij het doel op en probeerde zo de ruimte zo klein mogelijk te maken.

  Barcelona mocht het spel maken en heeft het daar dit seizoen uit niet altijd gemakkelijk mee. Maar al snel bleek het een verkeerde tactiek voor Santander, want Messi was weer in zijn dagje.

  Tegen een tienmansdefensie scoorde het Argentijnse wonder zijn 49e en 50e doelpunt dit seizoen. Zijn eerste goal kwam er na samenspel met Fabregas, zijn tweede maakte hij vanaf de stip.

  Santander leverde geen doelpoging die naam waardig. De nummer 18 in de Primera Division heeft nu al acht weken geen wedstrijd meer gewonnen.

  Courtois houdt weer de nul met Atletico

  Thibaut Courtois en Atletico Madrid hebben Granada verslagen met 2-0. Atletico stond de hele tweede helft onder druk, maar Courtois hield zijn net schoon.

  "Een moeilijke wedstrijd, maar twee mooie doelpunten en drie belangrijke punten", schreef Courtois op Twitter. Miranda en Falcao maakten de doelpunten voor Atletico.