• home
 • video
 • pas verschenen

  Demol: "Wordt nog enkele weken knokken"

  Tweedeklasser Brussels heeft een eerste keer gewonnen onder coach Stéphane Demol. De club uit de hoofdstad won zaterdag in de slotfase van titelkandidaat Eupen (3-2). "Als we volgende week ook Antwerp kloppen, krijgen we wat ademruimte", zegt Demol.

  Brussels stond bij de rust 2-0 voor. In de tweede helft antwoordde Eupen. De match leek op een 2-2-gelijkspel af te stevenen. In de slotfase maakte Diakhaby er toch 3-2 van.

  "We hadden voor het eerst het geluk aan onze zijde", zegt Demol aan Sporza. "We beslissen de match met een fantastisch schot in de extra tijd."

  "De supporters hebben een goed Brussels gezien in de eerste helft en een Brussels dat knokt na de rust."

  Slechts 600 toeschouwers vonden zaterdag de weg naar het stadion van Brussels. "Hopelijk zijn ze volgende week met meer als we tegen Antwerp spelen. Die match willen we absoluut winnen om wat ademruimte te krijgen. Maar ik vrees dat het nog enkele weken knokken wordt."

  "Wil snel weer niveau hoger coachen"

  Een maand geleden nam Stéphane Demol het roer over bij Brussels. "Tweede klasse is aanpassen: het is niet wat ik graag wil doen. Ik wil zo snel mogelijk weer op het hoogste niveau coachen", is Demol eerlijk. "Maar ik voel me niet te goed om Brussels drie maanden te helpen. Dat doe ik met veel plezier."