• home
 • video
 • pas verschenen

  Dejaeghere en Abdi zijn Belgische kampioenen

  Dejaeghere breidt haar trofeeënkans nog maar eens uit.

  Veerle Dejaeghere is in Oostende voor de vierde keer Belgisch kampioene geworden. Dejaeghere duldde in de slotmanche geen concurrentie en liep simpel naar haar elfde eindzege in de CrossCup. Bij de mannen was de nationale titel een prooi voor Bashir Abdi, de eindzege ging naar Atelaw Bekele.

  "Snel beginnen, was mijn plan, maar ik heb de hele wedstrijd met zenuwen gelopen om Maveau af te houden", vertelt Dejaeghere.

  Over haar toekomst: "Ik denk dat het nu wel genoeg is. Deze winter kon ik me heel moeilijk motiveren om telkens te gaan trainen. Misschien doe ik komende zomer de 3.000 meter steeple, maar dat weet ik nog niet."

  Uitslag vrouwen

  1. Veerle Dejaeghere in 22'34"
  2. Barbara Maveau - 22'56"
  3. Veerle Van LInden - 23'11" 
  4. Ferahiwat Gamachu Tulu - 23'14"
  5. Sigrid Vanden Bempt - 23'39"

  Abdi is kampioen, Bekele pakt eindzege

  Bij de mannen heeft Bashir Abdi de Belgische titel veroverd. Atelaw Bekele liet zich in het slot nog ringeloren, maar pakt wel zijn eerste eindzege in de CrossCup.

  "Dit had ik zeker niet verwacht", zegt Abdi. "Zeker niet door mijn winter vol miserie en drie maanden lange voetblessure. Deze titel is voor mijn mama, die vorige zomer overleed. Het is dankzij haar dat ik nu atleet ben."

  Bekele: "Ik ben toch blij, want ik win de CrossCup en eerder al het EK."

  Uitslag mannen:

  1. Bashir Abdi in 30'39"
  2. Atelaw Bekele - 30'45"
  3. Jeroen D'hoedt - 30'52"
  4. Lander Tijtgat - 31'11"
  5. Koen Naert - 31'16"