• home
 • video
 • pas verschenen

  City, zonder Kompany, verspeelt leidersplaats

  Manchester City heeft Vincent Kompany hard gemist. Zonder de geblesseerde Belg verloor City bij Swansea en zo verspeelt het de leidersplaats aan Manchester United. United was thuis te sterk voor West Bromwich en heeft nu één puntje voorsprong op City.

  Een inspiratieloos City heeft in zijn jacht op de titel een serieuze opdoffer geïncasseerd bij Swansea. Het werd 1-0. City, zonder de geblesseerde Kompany, moest in de beginfase zijn meerdere erkennen in Swansea.

  Al na zes minuten kreeg Swansea een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar doelman Hart redde de strafschop die hij zelf had veroorzaakt (foto).

  Na tactische bijsturing van trainer Mancini liep het beter bij City, maar toch bleven de Welshmen gevaarlijker met hun bewegingsvoetbal.

  Op het moment dat Swansea wat bang leek te worden voor de counters van City en het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, kopte invaller Moore de 1-0 voorbij Hart. De tegentreffer van City even later werd afgekeurd wegens offside, wat bij City gecontesteerd werd.

  Rooney trekt United over de streep

  Manchester United heeft na winst tegen West Bromwich de fakkel aan de kop van het klassement weer overgenomen van stadsgenoot City.

  Sir Ferguson wisselde zijn team in vergelijking met het EL-verlies tegen Bilbao op vier posities: Ferdinand keerde achterin terug, Scholes en Carrick kwamen het middenveld versterken en Wellbeck stond mee in de aanval.

  Ondanks die ingrepen begon West Bromwich het kwiekst, maar de efficiëntie bij United lag hoger. Rooney tikte na een halfuur een schot van Hernandez in doel en maakte er na 71 minuten 2-0 van met een penalty. Intussen speelde West Bromwich met zijn tienen.