• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is niet de kwantiteit, maar kwaliteit die telt"

  "De finale van Jan Van den Broeck was onverhoopt."

  België keert met drie vijfde plaatsen terug van het WK indoor in Istanbul. Delegatieleider Tille Scheerlinck maakt een positieve balans op. "Hellebaut voldoet aan haar contract, de finale van Jan Van den Broeck was onverhoopt en het kampioenschapsbeest Berings is terug."

  België ging met drie atleten naar het WK indoor in Istanbul. Eline Berings, Tia Hellebaut en Jan Van den Broeck behaalden alledrie de vijfde plaats.  "Ik ben uiterst tevreden", zegt delegatieleider Tille Scheerlinck aan Sporza.

  "Jan Van den Broeck hadden we verwacht in de halve finales, maar de finale is onverhoopt mooi. Hij heeft schitterend gelopen, was tactisch zeer alert en hield genoeg over voor zijn eindschot."

  "Jan heeft zijn zinnen nu gezet op het EK later op het jaar in Helsinki, waar hij ook zal proberen om de finale te halen. En wie weet raakt hij via het EK nog aan een ticket voor de Olympische Spelen een beetje later in Londen."

  "Finale is een opsteker voor Berings"

  Ook over de prestatie van Eline Berings is Scheerlinck zeer te spreken. "Ik kan concluderen dat het kampioenschapsbeest Berings terug is", zegt Scheerlinck.

  "In de reeksen en halve finales ging ze schitterend van start, in de finale was haar start dan weer iets minder goed. Maar die finale was voor haar dan ook pure bonus, ze kon er vrij in lopen. Je mag ook niet vergeten dat ze hier in korte tijd veel koersen heeft gelopen."

  "Haar doel dit jaar is Londen. Ze zet alles op alles en schuift daarvoor ook haar studie even aan de kant. In die optiek was deze finale een opsteker."

  "Hellebaut voldoet aan haar contract"

  Voor Tia Hellebaut eindigde het WK met een sprong over 1m95. Scheerlinck: "Ook over Tia ben ik, uiteraard, positief. Hellebaut voldoet aan haar contract."

  "Volgens de krantenkoppen verliest ze een medaille, maar ze was er wel heel dichtbij. Ze beseft dat er nog iets schort aan haar aanloop en ze heeft nog wel wat tijd om daar aan te werken."

  Drie Belgen op een WK, is dat niet wat weinig? Scheerlinck: "Dat is altijd zo geweest als de estafetteploegen er niet bij waren. We halen met onze drie Belgen een hoge toernooiscore. Het is niet de kwantiteit, maar kwaliteit die telt."