• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwarte Duivels gaan winnen in Moldavië

  De Belgische rugbyploeg boekt een belangrijke zege tegen Moldavië.

  De nationale rugbyploeg heeft met het kleinste verschil Moldavië verslagen in de European Nations Cup. België staat aan de leiding in divisie 1B. Als de Zwarte Duivels volgende week in Duitsland winnen, promoveren ze naar divisie 1A.

  Om de promotie af te dwingen liet de nationale rugbyploeg twee Belgische internationals uit Australië overvliegen. Charlie Fourneau (speler van Melbourne) en Alain Mirialakis (speler van Sydney) hielpen de Zwarte Duivels mee aan de zege in Moldavië: 16-17. België scoorde twee try's.

  Volgende week zaterdag speelt België in en tegen Duitsland. Bij winst promoveert ons land naar divisie 1A, net onder de Europese top (Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales). In divisie 1A kan België meestrijden voor een plaats op het WK in 2015 in Engeland. België is 25e op de wereldranglijst.

  European Nations Cup (Divisie 1B)