• home
 • video
 • pas verschenen

  Vercauteren: "Wil in Midden-Oosten blijven"

  Vercauteren heeft het naar zijn zin in het Midden-Oosten.

  Frank Vercauteren keert na zijn ontslag bij Al Jazira niet meteen terug naar België. Hij hoopt dat hij in het Midden-Oosten kan blijven werken. Assistent Hugo Broos komt eind deze maand terug naar ons land.

  "Ik blijf zeker tot eind mei, mogelijk zelfs eind juni in Abu Dhabi", vertelt Vercauteren aan Het Laatste Nieuws. "Daarover is met de club een regeling getroffen. Het geeft aan dat we in goede omstandigheden uit mekaar gaan."

  "Nu ga ik alles op een rijtje zetten, maar ik wil hier wel in de streek blijven. Ik wil mij ook oriënteren in de regio en er zo lang mogelijk blijven. Ik zal ook naar Qatar en Saudi-Arabië gaan. Ik wil niet verrast zijn als er een aanbieding komt."

  Vercauteren had zijn ontslag bij Al Jazira voelen aankomen, maar is verrast door de timing.

  "We hadden net gewonnen in de Aziatische Champions League, stonden in de halve finales van de Presidents Cup én de Emirates Cup en in de competitie hadden we perspectieven om een inhaalbeweging te maken op de leider."

  "We stonden er uiteindelijk goed voor. Daarom ben ik ook geschrokken van het moment waarop, maar sinds januari waren er signalen dat er wat broeide."

  "Broos gaat eind maart terug naar België"

  Vercauteren blijft nog in het Midden-Oosten, zijn assistenten komen vroeger terug naar België. "Fysiektrainer Bert Caubergh blijft wellicht tot eind april en Hugo Broos gaat wellicht aan het einde van deze maand terug naar België", zegt Vercauteren.