• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Veldhoven: "Ik wil prijzen pakken"

  Harm van Veldhoven wil aan de slag gaan bij een financieel stabiele club.

  Harm van Veldhoven verlaat na dit seizoen Roda JC. In een interview met Het Belang van Limburg legt hij uit waarom. Hij wil prijzen pakken. "Wat niet wil zeggen dat ik meteen neen zeg tegen een interessant project bij een middenmoter."

  "Er lag bij Roda een mooi contract voor twee jaar klaar dat me een bepaalde zekerheid zou geven, maar mijn ambitie was sterker", zegt hij. "In de winterstop heb ik met de club gepraat over de financiële toekomst en toen bleek dat er weinig ruimte was om iets te doen."

  "Dan moet je een keuze maken. Het ging me niet om één aspect, wel om het totaalplaatje. Ik vond het beter om eerlijk en open te zijn, dus heb ik niet gewacht om te zeggen dat ik ga."

  Van Veldhoven wil nu prijzen pakken. "Ik hoop dat. Ik word liever eerste dan zesde (zoals vorig jaar met Roda, red), want van die zesde plaats liggen de mensen niet wakker."

  "Het gaat om de prijzen, om wat je kunt voorleggen. Wat niet wil zeggen dat ik meteen neen zeg tegen een interessant project bij een middenmoter. Ik heb niet de pretentie om nu alleen bij de top te willen werken, maar een club met wanorde zegt me niets."

  "Er moeten een visie en ambitie achter zitten, ik heb een godsgruwelijke hekel aan overleven en gewoon aanwezig zijn. Waar ik aan de slag wil? België, Nederland, Duitsland, het kan allemaal. Ik zie wel wat er komt. Maar ik ga zelf niet telefoneren."