• home
 • video
 • pas verschenen

  Hellebaut grijpt naast medaille op WK indoor

  Een misser op 1,88 meter kost Tia Hellebaut een medaille.

  Tia Hellebaut is er niet in geslaagd om een medaille te veroveren op het WK indoor in Istanbul. Ze faalde drie keer op 1,98 meter. Hellebaut miste één keer op 1,88 meter en zo eindigt ze als vijfde. De titel was voor de Amerikaanse Chaunte Lowe. "Mijn techniek is nog niet feilloos."

  De wereldtitel ging verrassend naar de Amerikaanse Chaunté Lowe, vroeger Chaunté Howard. Die ging als enige over 1,98 meter en profiteerde zo van het falen van topfavoriete Anna Tsjitsjerova.

  De Russin, wereldkampioene outdoor vorig jaar in Daegu, moet het zilver delen met de Italiaanse Di Martino en de Zweedse Jungmark.

  Lowe had de smaak te pakken, toen ze zeker was van de wereldtitel. Ze liet de lat op 2,01 m leggen, maar dat was te hoog gegrepen. Ze zwaaide dolgelukkig naar het publiek na haar derde poging.

  Hellebaut keert zonder medaille terug uit Istanbul. Omdat ze pas na haar tweede poging over 1,88 meter ging, viel ze naast het podium.
   

  "Wisselvalligheid kost me een medaille"

  "Natuurlijk had ik graag 1,98 gesprongen, maar het beest van de laatste weken was er weer: wisselvalligheid." Zo vatte Tia Hellebaut haar WK samen. "Dat heeft me een medaille gekost", zegt ze.

  "Die misser op 1,88 meter is het verschil tussen zilver en de vijfde plaats. Maar bon, zo gaat dat in het hoogspringen. Het was een vreemd toernooi. Veel meisjes halen hetzelfde niveau."

  "Mijn techniek is nog niet feilloos als de lat hoog ligt. Nu ben ik ontgoocheld maar ik heb nog vijf maanden om te werken." Tsjitsjerova stelde teleur: "Misschien was ze niet genoeg gefocust."

  Uitslag:

  01. Chaunté Lowe (VS) - 1,98 meter
  02. Antonietta Di Martino (Ita) - 1,95
  02. Anna Tsjitsjerova (Rus) - 1,95
  02. Ebba Jungmark (Zwe) - 1,95
  05. Tia Hellebaut - 1,95*
  06. Ruth Beitia (Spa) - 1,95
  07. Esthera Petre (Roe) - 1,92
  08. Svetlana Radzivil (Oez) - 1,92

  * Hellebaut had 1 poging meer nodig op 1,88 meter.