• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea wint dankzij de 100e van Drogba

  Didier Drogba viert uitgebreid zijn 100e goal in de Premier League.

  In de Premier League heeft Didier Drogba de schijnwerper opgeëist. Hij bezorgde Chelsea en interim-coach Di Matteo de overwinning geschonken met zijn 100e doelpunt in Engeland. Mignolet won van Liverpool en Fellaini en Everton versloegen Tottenham.

  Roberto Di Matteo, de coach die overnam van André Villas-Boas bij Chelsea, mag terugblikken op een goeie week. Chelsea plaatste zich in de FA Cup en zaterdag pakte het drie punten tegen Stoke City.

  Lukaku maakte geen deel uit van de selectie op Stamford Bridge. Drogba (33) speelde wel en maakte zijn 100e goal in Chelsea-shirt. Mata stuurde de Ivoriaan diep en die omzeilde de doelman: 1-0.

  Drogba is de eerste Afrikaan die 100 doelpunten maakt in de Premier League. Morgen viert Drogba zijn 34e verjaardag.

  Tottenham ging onderuit op het veld van Everton, waar Fellaini de hele match speelde. Jelavic (ex-Zulte Waregem, foto) maakte de enige goal in de match. In de slotminuut raakte Saha (ex-Everton en nu Tottenham) de paal. De fans namen hem op de korrel.

  Liverpool mag de vierde plaats en het bijhorende ticket voor de Champions League stilaan vergeten. Het verloor met 1-0 bij Sunderland, waar Simon Mignolet nauwelijks in de problemen kwam.