• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings loopt naar vijfde plaats op de horden

  Eline Berings eindigde als vijfde in de finale.

  Ook Eline Berings heeft België geen medaille kunnen bezorgen op het WK indoor in Istanbul. Net als Tia Hellebaut in het hoogspringen eindigde Berings als vijfde in 8"08. "Ik miste frisheid." De wereldtitel op de 60 meter horden was voor de Australische Sally Pearson.

  In haar halve finale kwam Berings als eerste uit de startblokken en eindigde ze tweede, met een tijd die de hoop op een medaille deed groeien. Maar in de finale kon ze niet stunten.

  Berings kon haar kanonstart van de halve finale niet helemaal herhalen en eindigde in 8"08. Dat is dezelfde tijd als in de reeksen, maar 0"05 trager dan in haar halve finale.

  Berings mag wel terugblikken op een geslaagd WK. Tegen winnares Sally Pearson viel niets te beginnen: 7"73, de snelste tijd van 2012.

  Berings: "Niet makkelijk om mij drie keer op te laden"

  Eline Berings grijpt naast een medaille, maar dat vindt ze niet erg. "Ik miste frisheid in de finale. Ik was echt wel een beetje moe. Mijn start was ook wat minder en dan moet je forceren."

  "Maar goed, 8"08 en vijfde plaats op een WK is niet slecht. Ik ben lang out geweest door blessureleed en dan zijn drie wedstrijden in twee dagen niet evident. Het was heel lang geleden dat ik dit heb moeten doen. Het was niet makkelijk om mij drie keer op te laden."

  Sporza vroeg tot slot aan Berings of ze nu definitief terug is? "Die conclusie mag je zeker trekken." Berings had voor het WK indoor gemikt op een halve finale. In 2009 werd ze Europees kampioene.

  Uitslag finale:

  1. Sally Pearson (Aus) - 7"73
  2. Tiffany Porter (GBr) - 7"94
  3. Alina Talay (WRu) - 7.97
  4. Sonata Tamosaityte (Lit) - 8"03
  5. Eline Berings - 8"08
  6. Nikkita Holder (Can) - 8"09
  7. Beate Schrott (Oos) - 8"12
  8. Seun Adigun  (Nig) - 8"33