• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo klopt Beerschot in oefenpot: "Opsteker"

  Westerlo kan eindelijk nog eens vieren (archieffoto).

  Westerlo heeft wat vertrouwen getankt met het oog op de ontknoping van het seizoen. De hekkensluiter versloeg vrijdag Beerschot in een oefenpot: 1-0. "We houden er een goed gevoel aan over", vertelt vleugelspeler Jef Delen aan Sporza.

  Dit weekend zijn er geen matchen in eerste en dus speelden Westerlo en Beerschot een oefenduel. Op uitdrukkelijke vraag van Beerschot werd dat niet op voorhand bekendgemaakt.

  Beide ploegen speelden met een volwaardig elftal. Westerlo recupeerde een pak geblesseerden: Vanaudenaerde, Arbitman, De Petter, Thiago, Cabeke en Delen.

  Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de tweede helft. Liliu zette zich door op de linkerflank en Sidibe kon de voorzet simpel binnentikken.

  Delen: "Coach gaf ons een vrij weekend"

  Veel betekent het niet, maar goed: een zege doet altijd deugd. Dat zegt Westerlo-man Jef Delen aan Sporza. "Oké, het was misschien tegen een jong Beerschot, maar we hebben een goed gevoel."

  "Een pak spelers heeft matchritme opgedaan. In het begin was het wat rommelig, maar daarna liep het. Het is een opsteker, ook al schiet je er niks mee op. De coach heeft ons nu een vrij weekend gegeven om er maandag weer in te vliegen met twee trainingen."

  De match was in Geel, voor een handvol supporters. "Enkele supporters die onze trainingen volgen, wisten ervan. Er waren ook Beerschot-fans. Dat die match geheim was? Daar wist ik niets van."

  Wedstrijdgegevens Westerlo-Beerschot

  Uitslag: 1-0

  Doelpunt: 69' Sidibe 1-0

  Westerlo:

  • 1e helft:
   Verbauwhede, Vanaudenaerde, Delen, De Greef, Cardoso, Cabeke, De Smet, De Petter, Annab, Arbitman, Dekelver
  • 2e helft:
   Vanhamel, Cools, De Greef, Vanthournout, Farssi, De Smet, Juande, Liliu, Yulu-Matondo, Sidibe, Luz

  Beerschot: Pacovski, Omolo, Wuytens, Mikulic (46' Van den Abeel), Van der Heyden, Porokara (78' Leonardo Da Cunha Silva), Öztürk (46' Delic), Fjoluson, Van Asch (46' Zjukov), François (78' El Yazidi), Wanderson Maciel Sousa Campos (46' MacDonald)