• home
 • video
 • pas verschenen

  Vluchter Sanchez pakt bloemen in Parijs-Nice

  Luis Leon Sanchez blijft Jens Voigt voor.

  Luis Leon Sanchez heeft in Sisteron de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Rabobank klopte zijn medevluchter Jens Voigt (RadioShack) op de streep. Bradley Wiggins blijft leider.

  Drama in het eerste uur van de etappe: zowat de helft van de klassementsrenners had zich laten verrassen door de wind en moest in de achtervolging. Leider Wiggins, Leipheimer en ook Boonen zaten in de goeie groep. Valverde werd met zijn ploeg in het defensief gedrongen.

  Het gevecht tussen peloton 1, dat 26 renners telde, en peloton 2 duurde kilometerslang. De groep-Wiggins had op een gegeven moment meer dan een minuut, maar na de klim van de Pas du Ventoux keerde de rust in de tent. Valverde en co kwamen aansluiten en uit peloton 1 reed een vluchtersgroepje weg.

  Daarbij zat voor de tweede dag op een rij onze landgenoot Frederik Veuchelen. Opnieuw sprokkelde hij op alle klimmetjes het maximum van de punten, waardoor hij zo goed als zeker eindwinnaar wordt van het bergklassement. Ook Luis Leon Sanchez en Jens Voigt lieten zich meedrijven in het vluchtersgroepje.

  De voorsprong van de zeven koplopers werd nooit veel hoger dan vier minuten en dus leek de vlucht gedoemd te mislukken. Maar met sterke beren als Voigt en Sanchez moet je altijd twee keer nadenken. De twee reden weg op het laatste klimmetje van de dag en ondanks de jacht van Omega Pharma-Quick Step bleven ze uit de greep van het peloton.

  Sanchez drong Voigt in de laatste hectometers de kop op. De 40-jarige Duitser leek hiermee zijn doodvonnis te vellen, maar hij gaf zich niet zomaar gewonnen. Slechts met een ultieme jump kon Sanchez hem vloeren. Het is al de vierde ritzege in Parijs-Nice voor de Spanjaard. In 2009 was hij eindwinnaar.

  Parijs-Nice (Fra-WorldTour)