• home
 • video
 • pas verschenen

  Martens: "Met 2-0 ben je er nog niet"

  Maarten Martens zette AZ op weg naar de zege tegen Udinese.

  AZ dwong donderdag in de Europa League een uitstekende uitgangspositie af tegen Udinese: 2-0. Maarten Martens was eens te meer een van de uitblinkers. De Belg zette zijn team op weg naar de overwinning door het eerste doelpunt te maken.

  "We hadden wel niet gedacht met 2-0 te winnen. Udinese is een stug team, zegt Martens, die iets voorbij het uur scoorde na een snelle counter. "Dat hielp ons, want daarna kregen we meer ruimte."

  Opvallend: de twee doelpunten van AZ waren haast identiek. "Via een snelle aanval over de flank. Dat is niet de manier waarop wij normaal scoren, maar meer iets voor Udinese", weet Martens.

  "Jammer dat de 3-0 niet viel. Maar we hebben weer vertrouwen opgedaan. We toonden dat we ook tegen een grote tegenstander beter kunnen zijn."

  "Donderdag in Udinese willen we een goal maken. We zullen echter waakzaam moeten zijn. Anderlecht leerde ons dat er een groot verschil is tussen uit en thuis Europees. Met 2-0 ben je er nog niet. Dat zag je deze week bij Arsenal, dat bijna een 4-0-verlies goedmaakte."

  Ook opmerkelijk: na Spanje en Engeland presteert Nederland het best in Europa. "De Eredivisie een "Mickey Mouse-competitie" noemen vind ik dan ook niet terecht. Wij hebben bij AZ gewoon heel veel kwaliteit en dat hebben we donderdag weer laten zien."

  Blessure speelt Martens nog altijd parten

  Maarten Martens wist pas donderdag dat hij zou kunnen spelen. Hij sukkelt namelijk met een lichte blessure. "Ik heb een beetje vocht in mijn quadriceps. Die blessure liep ik in Brussel. Soms reageert de spier een beetje, vooral bij explosieve inspanningen. Ik had de match kunnen uitspelen, maar het leek me verstandig om eerder te stoppen", vertelt Martens op de website van AZ.