• home
 • video
 • pas verschenen

  Kouyaté: "Volgend seizoen nog bij Anderlecht"

  Kouyaté krijgt een njet van Anderlecht voor een interland tijdens de play-offs.

  Cheikhou Kouyaté is een openbaring bij Anderlecht centraal achteraan. Manchester City volgt de Senegalees, maar RSCA hoeft niet bang te zijn. "Ik ben nog niet rijp voor de top. Volgend seizoen speel ik nog voor Anderlecht."

  Kouyaté, die als verdedigende middenvelder bij de A-kern zat, kwam in de defensie terecht om te depanneren voor de geblesseerde Mazuch.

  "In het begin wilde ik snel terug naar het middenveld, maar nu voel ik me lekker als centrale verdediger", zegt hij in de kranten.

  Dat is een aantal topclubs, onder wie Manchester City, niet ontgaan. "Het voetbal in Engeland ligt mij. Dat uitgerekend City interesse toont, flatteert mij. (City-aanvoerder) Vincent Kompany is mijn grote idool."

  "Ik vind het een heel grote vooruitgang dat ik nu, net als Kompany (foto), op het middenveld en achteraan kan spelen. Maar ik sta nog ver van het niveau van Kompany af. Ik moet nog veel leren."

  Kouyaté mag niet naar OS-barrageduel

  Kouyaté kan met Senegal mogelijk naar de Olympische Spelen in Londen. Dan moet zijn land op 23 april wel Syrië kloppen in een barrageduel. Kouyaté wilde daar graag naartoe, maar krijgt een njet van zijn club.

  "De interland valt halfweg de play-offs en die hebben voorrang. Het is Anderlecht dat Cheikhou betaalt, niet Senegal", zegt manager Herman van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

  Kouyaté begrijpt dat standpunt. Coach Ariël Jacobs wil wel nog eens met zijn speler praten. "Op zijn positie hebben we niet veel alternatieven. Ik wil hierover met Cheikh nog eens een serene discussie voeren."

  "Onze Argentijnen waren in alle staten"

  Ook in de paars-witte kleedkamer waren de vijf doelpunten van Messi in de Champions League het gespreksonderwerp. "Onze Argentijnen waren in alle staten. Als Messi twee of drie keer scoort, kunnen ze al alleen daarover praten. Je kunt je wel voorstellen wat het donderdag was", zegt Kouyaté in La Dernière Heure.