• home
 • video
 • pas verschenen

  "Heel Cyprus feest uitzinnig na CL-stunt"

  APOEL schakelde Lyon uit in de CL. "Een nationale overwinning voor de 800.000 Cyprioten."

  Cyprus staat op zijn kop, omdat APOEL Nicosia de laatste acht in de Champions League bereikte. "Heel Cyprus feest uitzinnig om deze stunt", zegt Kristof Imschoot, die voor het Cypriotische Paralimni uitkomt.

  APOEL is de eerste Cypriotische club in de kwartfinales van de Champions League. Het schakelde woensdag Lyon uit na strafschoppen.

  Kristof Imschoot, ex-speler van Beveren, Lierse en KV Mechelen, maakte het vanaf de eerste rij mee. "Dit is pure reclame voor het land. Overal waar je komt, is APOEL het gespreksonderwerp nummer één."

  "Zelf heb ik de match tussen APOEL en Lyon met vijf teammaats bekeken: die waren allemaal door het dolle heen", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  "De rivaliteit maakte plaats voor blijdschap. Voor de 800.000 Cyprioten voelt dit als een nationale overwinning. Nu ze als klein voetballand een team bij de beste acht van Europa hebben, voelt het alsof ze de wereld aankunnen."

  "Hebben niet veel kans tegen APOEL"

  Het toeval wil dat Kristof Imschoot met Paralimni maandag zijn eerstvolgende match afwerkt bij APOEL. "Ik maak me weinig illusies. Na zo'n succes van Anderlecht in de Champions League heb ik ook eens gedacht: misschien hebben die gasten te hard gefeest en kunnen we stunten, maar het tegendeel bleek waar. Veel kans hebben we niet, vrees ik."

  Imschoot staat met Paralimni achtste in de competitie, APOEL Nicosia bekleedt de derde plaats.