• home
 • video
 • pas verschenen

  Zonder Kompany verliest City in Lissabon

  De Braziliaan Xandao maakte de 1-0 met een mooi hakje.

  Manchester City heeft zijn heenwedstrijd in de 1/8e finales van de Europa League verloren. Vincent Kompany viel al vroeg uit met een blessure en zag hoe zijn team met 1-0 verloor van Sporting. Drie andere Belgen -Courtois, Chadli en Mirallas - wonnen wel.

  Sporting-Manchester City was nauwelijks acht minuten aan de gang toen Kompany plots naar zijn kuit greep. De Rode Duivel verliet hinkend het veld en werd vervangen door Lescott.

  City had het knap lastig met Sporting. De Engelsen probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen, maar dat bleek niet de juiste tactiek. Vlak na de rust kon City-keeper Hart een vrijschop niet klemmen en Xandao rolde de bal binnen met een heerlijk hakje.

  Mancini gooide vervolgens Nasri en Balotelli in de strijd. City kon de druk opvoeren, scoren lukte niet. In de slotfase kopte Balotelli wel nog op het doelkader.

  Thibaut Courtois en Atletico behaalden tegen Besiktas een prima uitgangspositie met het oog op de terugwedstrijd. Vooral de eerste helft van de Madrilenen was uitstekend. Dankzij twee goals van Savio en een van Adrian stond het 3-0 bij de rust. Na de rust klopte Simão Courtois met een mooie volley in de winkelhaak.

  Ook Twente, met Nacer Chadli, en Olympiakos, met Kevin Mirallas, deden goede zaken. Chadli en co wonnen op eigen veld van Schalke met 1-0. De Jong zette op het uur een penalty om. Mirallas en zijn maats gingen met 0-1 winnen bij Charkiv dankzij een goal van Fuster.