• home
 • video
 • pas verschenen

  Studenten houtbewerking mogen Vive le Vélo-tafels maken

  Dit jaar worden de tafels uit Vive le Vélo ontworpen en gemaakt door studenten houtbewerking. Geïnteresseerde scholen kunnen nog inschrijven tot 14 maart. De tafel die Lieven Van Gils laat signeren door alle toppers zal net als vorig jaar geveild worden voor het goede doel.

  Ook in de zomer van 2012 komt er weer een reeks van de Tour-talkshow "Vive le Vélo" op Eén. Voor het zesde jaar op rij zal Karl Vannieuwkerke zijn gasten ontvangen op de mooiste plekjes van Frankrijk.

  Iedere avond vinden hij en zijn team weer een inspirerende plaats om hun tafel neer te zetten.

  Al zes jaar is die tafel, ontworpen door Jean-Marie Waelkens, telkens weer het middelpunt van de set.

  Ook het exemplaar waaraan Lieven Van Gils de renners ontvangt is ondertussen wereldbekend in Vlaanderen en Nederland.

  Dat kleinere exemplaar, mét handtekeningen van alle toppers uit de Tour, werd de voorbije jaren telkens geveild voor het goede doel.

  Recordbedrag voor Make a Wish

  De sms-actie van 2011 bracht zelfs een recordbedrag van ruim 227.000 euro op ten voordele van "Make a Wish", een organisatie die hartenwensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult.

  Schrijf in met uw school

  Dit jaar zullen de tafels, het grote én kleinere exemplaar, ontworpen worden door de leerlingen van een secundaire school waar de richting ‘hout’ wordt gegeven.

  Welke school? Dat staat nog niet vast. Heeft u met uw klas of school interesse om deel te nemen en de tafel te ontwerpen? Stuur dan een mailtje naar tourtafel@sporza.be vóór woensdag 14 maart 17u.