• home
 • video
 • pas verschenen

  Luc Van Lierde maakt comeback op zijn 42e

  Luc Van Lierde zet de triatlonsport op de kaart in België.

  Luc Van Lierde gaat op zijn 42e weer deelnemen aan triatlonwedstrijden. Hij is al zes maanden aan het trainen nadat bij hem hartproblemen zijn vastgesteld. "Dit is geen echte comeback", benadrukt Van Lierde aan Sporza.

  Van Lierde is volgens specialisten te bruusk gestopt met topsport en sukkelde daardoor met hartritmestoornissen. Hij is zijn trainingsritme nu weer aan het opdrijven om dat ongemak te verhelpen.

  De tweevoudige winnaar van Hawaï zette drie jaar geleden een punt achter zijn triatloncarrière. Hij werkt momenteel meer dan 40 uur per week, in zijn vrije tijd beoefent hij zijn sport. Het is de bedoeling die combinatie aan te houden.

  "Dit is geen echte comeback", zegt Luc Van Lierde aan Sporza. "Ik zie die wedstrijden gewoon als een doel om gemotiveerd te blijven in mijn trainingen."

  "Mijn hart slaat geregeld over en dat leidt tot ongemak, maar er is niks ongezonds aan. Om dat op te lossen heeft de cardioloog gezegd: "Ga weer wat meer sporten en bouw dan drie jaar systematisch af. Het is niet zeker dat je dan minder problemen zult hebben, maar het is het proberen wel waard". Dat doe ik nu."

  "Als ik 20 uur per week sport, wil ik een doel hebben en het is daarom dat ik binnenkort enkele wedstrijdjes afwerk."

  "Intussen heb ik mijn hart weer laten controleren en de stoornissen zijn zo goed als weggevallen. De trainingen hebben al geholpen", zegt Van Lierde.

  "Aan welke wedstrijden ik straks zal deelnemen? Daar heb ik echt nog geen idee van. Kwartjes, halve of volledige afstand: ik sluit geen enkele afstand en geen enkele wedstrijd uit. Er zijn nog heel wat mooie wedstrijden op de kalender waaraan ik nog niet deelnam. Het is niet mijn bedoeling om te concurreren met de wereldtop. Ik zou meer kunnen sporten zonder die wedstrijden, maar ze maken het gewoon veel leuker."