• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse: "Onze schulden vallen straks weg"

  Lierse maakt zich sterk dat de schulden snel verdwenen zullen zijn.

  Lierse draagt een schuld van 27,8 miljoen euro mee. Dat ziet er niet te best uit, maar CEO Jesse De Preter nuanceert de cijfers: "Het gaat om een papieren schuld, die straks wegvalt."

  "Wij hebben twee belangrijke schuldeisers", zegt De Preter in Het Nieuwsblad. "We staan voor 25 miljoen euro in het rood bij Wadi Degla (het bedrijf van voorzitter Maged Samy, red) en voor drie miljoen euro bij de stad Lier."

  "De schuld aan Wadi Degla valt binnenkort weg, omdat de vzw op korte termijn omgezet wordt in een vennootschap. Dat betekent dat de schulden dan in aandelen veranderen."

  "En tegenover de schuld van drie miljoen euro aan de stad staat een onderpand aan gronden. Dat is 11 miljoen euro waard, ruim het drievoudige."

  Tussen 1 juli 2010 en 31 december 2011 verloor Lierse 9,5 miljoen euro. "Dat is inderdaad dramatisch en ik kan niet ontkennen dat de situatie afgrijselijk oogt."

  "Maar het gaat gelukkig de goede kant op met Lierse. 2012-2013 wordt nog een overgangsseizoen, maar eind 2013 is de club weer zelfbedruipend."