• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Moons gaat aan de slag bij SK Heist

  Jan Moons verdedigde het doel van onder andere Germinal Beerschot.

  Voormalig doelman Jan Moons (40) gaat weer in het voetbal aan de slag. Moons gaat het commerciële beleid van tweedeklasser SK Heist uittekenen. "Twee jaar geleden hield ik de boot nog af, nu ben ik er klaar voor."

  "Als Heist als tweedeklasser wil blijven bestaan, dan moeten de inkomsten omhoog", zegt Moons in Gazet van Antwerpen. "Dat wordt een van mijn taken. Eerst het commerciële, en op termijn misschien het sportieve."

  "Twee jaar geleden werd ik al gevraagd, maar toen bedankte ik, omdat ik nog maar net gestopt was met voetballen. Nu ben ik er wel klaar voor."

  "Er is nog heel wat te realiseren binnen deze club. De attractiewaarde van het stadion moet omhoog en het KSK-gevoel moet ook naar boven. Ik denk niet dat elke inwoner beseft dat deze club in tweede nationale speelt."

  Moons begon zijn carrière in Heist-op-den-Berg, dat toen nog onder de naam FC Heist Sportief speelde.

  Hij speelde daarna nog voor Lierse, Germinal Ekeren, Genk, Germinal Beerschot, Wezet en Overpelt. Zes keer werd hij opgeroepen voor de Rode Duivels, maar hij speelde nooit.