• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik zit perfect op schema"

  Philippe Gilbert moet zijn BMC-ploegmaats laten rijden in de ploegenchrono in de Tirreno.

  Het vormpeil van Philippe Gilbert lijkt een staatszaak. Rond deze tijd vorig jaar had hij al races gewonnen, gisteren moest hij lossen in de ploegenchrono in de Tirreno. Zelf blijft hij zelfzeker en optimistisch: "Mijn seizoen is lang. Ik wil me niet meteen opbranden."

  Gilbert won vorig jaar de Strade Bianche, vorige week eindigde hij op acht minuten van winnaar Fabian Cancellara. En gisteren moest hij zijn BMC-ploegmaats laten rijden in een openingstijdrit van 17 kilometer.

  Dat lijkt de Belg echter niet te verontrusten. "Ik zit perfect op schema om top te zijn in de Ardense klassiekers. In de wetenschap dat mijn seizoen erg lang zal zijn met belangrijke doelen zoals de Tour, de Spelen en het WK."

  "Ik heb geen zin om me al meteen op te branden. Ik zit nog niet op mijn ideale gewicht. Een rit als donderdag over 230 kilometer zal mij goed doen."

  BMC werd pas 17e in de ploegenchrono, op bijna een minuut van winnaar GreenEdge. De Belgische kampioen tijdrijden heeft een uitleg klaar.

  "Er is een klimatologische oorzaak: de wind die plots kwam opzetten. Maar er waren ook slechte aflossingen. Sommige  ploegmaats zijn beter dan andere op dit moment van het seizoen en houden daar geen rekening mee als ze overnemen. Op die manier verlies je tijd."

  "Ik heb al dagen tandpijn"

  Gilbert kampt ook met een fysiek probleempje: "Ik heb al dagen tandpijn en ging dinsdagavond naar de tandarts. Ik kreeg een verdoving en kon daarna maar weinig eten. Iedereen weet wel hoe dat voelt..."