• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Vercauteren moet al weg bij Al-Jazira

  Na amper een paar maanden is Frank Vercauteren ontslagen bij Al-Jazira. Vercauteren ruilde in het begin van het seizoen kampioen Racing Genk voor de club uit Abu Dhabi. Ook Hugo Broos, de assistent van Vercauteren bij Al-Jazira, staat op straat.

  Vercauteren hield het midden augustus voor bekeken bij RC Genk, waarmee hij net kampioen was geworden. Na de heenwedstrijd in de CL-voorronde op Maccabi Haifa vloog hij niet terug naar België en gaf hij de spelersgroep een speech.

  De 55-jarige Vercauteren nam Hugo Broos mee als zijn assistent en Bart Caubergh (ook Genk) als conditietrainer. Alledrie staan ze nu op straat. Vercauteren wordt vervangen door de Braziliaan Caio Junior.

  Het vertrek van Vercauteren is opvallend, want na 14 speeldagen staat Al Jazira op de derde plaats in de competitie van de Verenigde Arabische Emiraten. Leider Al Ain staat zeven punten voor op Al Jazira. Woensdag won het nog zijn eerste wedstrijd in de Aziatische Champions League.

  "We wisselen halfweg het seizoen niet dikwijls van trainer, maar nu hadden we geen keuze", zegt Al-Jazira. "Vercauteren is een goeie coach, maar kwam niet overeen met de spelers. We hebben geprobeerd om hen te verzoenen, maar dat is niet gelukt. We zijn niet over één nacht ijs gegaan in onze beslissing."

  De spelers zouden hebben aangedrongen op het ontslag van Vercauteren, omdat ze het niet eens waren met zijn tactiek.