• home
 • video
 • pas verschenen

  Er gaan nog 3 Belgische judoka's naar Spelen

  Charline Van Snick (in het blauw) staat derde op de olympische ranking.

  Ilse Heylen (-52 kg) wordt niet de enige Belgische judoka op de Spelen in Londen. Ook Charline Van Snick (-48 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Elco Van der Geest (-100 kg) hebben hun ticket beet. Dat bevestigt Els Dom van de Vlaamse bond aan onze redactie.

  Ilse Heylen was vorige week al zeker. Net als haar kan Van Snick niet meer uit de top 14 van de olympische ranking vallen. De Waalse judoka staat derde.

  Bij de mannen is de top 22 de vereiste van de internationale federatie. Van Tichelt (8e) en Van der Geest (11e) voldoen zeker aan die norm.

  De drie hebben ook de Belgische selectiecriteria behaald van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en zijn bijgevolg "selecteerbaar", zoals dat heet.

  Van Tichelt: "Een medaille is mijn grote doel"

  Dirk Van Tichelt kan zich vanaf nu helemaal concentreren op de Olympische Spelen. "Een medaille is mijn grote doel", vertelt de judoka aan Sporza. "Vier jaar geleden heb ik in Peking de kamp om brons verloren en werd ik vijfde. Dit jaar moet het beter in Londen. We doen er alles aan om dat mogelijk te maken. Momenteel werken we aan de kleinste details."

  "Als voorbereiding werk ik enkel het EK nog af, eind april in Rusland. Misschien volgt er nog één toernooi, maar dan louter en alleen om mijn bewegingen uit te testen in een wedstrijd."