• home
 • video
 • pas verschenen

  De Wolf: "Meersman is clever en slim"

  Dirk De Wolf (r) begeleidt Gianni Meersman in Parijs-Nice.

  "Gianni Meersman is goed bezig", trapt Dirk De Wolf, begeleider bij Lotto-Belisol, een open deur in. "Hij heeft talent en is clever en slim. Hij rust wanneer hij moet rusten en traint wanneer hij moet trainen."

  Meersman stipte de Ronde van de Algarve en Parijs-Nice aan op zijn kalender. "En hij stond er telkens en won een rit. Laat hem tien keer een doel stellen en als hij zeven à acht keer kan meedoen, is dat goed", zegt De Wolf aan Sporza.

  "Hij liet het Vlaamse openingsweekend links liggen en verkoos te trainen in Spanje. Perfect."

  "Laat hem rustig toewerken naar de Ardense klassiekers of de Brabantse Pijl. Als hij daar kan presteren, en dan bedoel ik top 10 halen, kan hij dit jaar twee stappen vooruitzetten. En volgend jaar nog een stap."

  Meersman kende veel fysieke problemen de voorbije jaren. Verlost van blessures komt hij nu bovendrijven. "Door pech heeft hij niet veel volle seizoenen gereden. Op zijn 26e zit hij dus nog met reserves voor drie tot vijf jaar. Dat is niet onbelangrijk."

  "Laat hem maar rustig voortdoen. Hij is goed bezig. Hij was een talent bij de jeugd en is een talent bij de profs."