• home
 • video
 • pas verschenen

  Bilbao deelt uppercut uit aan Man.United

  Manchester United verliest thuis van Bilbao.

  Bilbao heeft voor een stunt gezorgd in de 1/8e finales van de Europa League. De Basken wonnen met 2-3 bij Manchester United. In AZ-Udinese zette Maarten Martens zijn team op weg naar een knappe 2-0-zege. PSV verloor in Valencia met 4-2.

  Het dreigt een Europees seizoen in mineur te worden voor Manchester United. Het team van Alex Ferguson sneuvelde voor de winter al verrassend in de groepsfase van de Champions League en nu dreigt ook in de Europa League een vroege exit.

  Rooney bracht United wel op voorsprong, maar een sterk Bilbao was niet aangeslagen. De Basken voetbalden complexloos en Llorente bracht zijn team nog voor de rust verdiend langszij.

  In de tweede helft werd het helemaal pijnlijk voor het trotse United. De Marcos scoorde fraai de 1-2 en in de extra tijd was Muniain er als de kippen bij toen De Gea een bal loste. Daarvoor had Bilbao al meermaals de kans laten liggen om de kloof verder uit te diepen.

  Dat brak hen nog zuur op, want in de 93e minuut mildere Rooney nog vanaf de stip. 1-3 of 2-3, het kan volgende week in Spanje een wereld van verschil maken.

  "Bilbao was vanavond de beste ploeg, hun spitsen waren enorm sterk", moest coach Ferguson grif toegeven. "Dit is een zware nederlaag. In Bilbao zullen we een pak beter moeten verdedigen."

  Sterk AZ klopt Udinese, Valencia blaast PSV weg

  AZ, dat in de vorige ronde Anderlecht uit de Europa League kegelde, kreeg met Udinese een subtopper uit de Serie A voor de kiezen. Een hapklare brok was het niet, maar Martens en co kauwden de Italianen wel mooi fijn.

  Het was Martens zelf die iets voorbij het uur AZ op voorsprong kopte. Hij zette zelf de aanval op en via tussenstation Altidore en een Italiaans been kreeg hij de bal voor zijn hoofd, missen was onmogelijk.

  Na de verdiende 1-0 had de thuisploeg nog verschillende kansen, slechts eentje ging erin. Invaller Falkenburg legde de 2-0-eindstand vast.

  PSV werd voor de rust helemaal zoek gespeeld door een sterk Valencia. Mertens en co mochten blij zijn met de 3-0 bij de koffie. Na de pauze luwde de Valenciaanse storm, maar toch werd het 4-0 via Piatti.

  In de slotfase scoorde PSV zowaar nog twee keer tegen. Toivonen vanaf de stip en Wijnaldum maakten de terugmatch niet geheel overbodig, al zal PSV in Eindhoven toch nog altijd een half mirakel nodig hebben om door te stoten.