• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorpe: "Ik voel dat ik zal falen"

  Het seizoen van Thorpe blijft onder de verwachtingen.

  Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe vreest dat zijn comeback op een fiasco zal uitdraaien. De Australiër vreest dat hij zich niet zal kunnen kwalificeren voor de OS, het doel van zijn comeback.

  Over een week worden in Adelaide de Australische trials gehouden voor de Spelen. Daar worden de olympische tickets verdeeld, maar Ian Thorpe denkt niet dat hij de Australische selectie zal halen.

  "Als ik realistisch ben over mijn kansen, dan denk ik dat ik wellicht zal falen en me niet zal kunnen plaatsen voor Londen."

  De 29-jarige Thorpe maakte begin november zijn rentree, maar de goeie resultaten bleven uit. "De verwachtingen en het verlangen om goed te presteren, liggen bij mij veel hoger dan bij anderen", zegt hij.

  De zwemmer vindt het spijtig dat hij niet eerder aan zijn tweede carrière begon. "Ik wou dat ik zes maanden meer had. Dan had ik meer tijd gehad om dit doel te bereiken."

  Mocht Thorpe de Spelen missen, betekent dat echter niet het einde van zijn tweede carrière. "Waarschijnlijk ga ik nog minstens twee jaar door na de Spelen."