• home
 • video
 • pas verschenen

  Legear: "Ik revalideer op Anderlecht"

  Legear: "Ik mag van dokter Vollon (l) een toestel van Anderlecht gebruiken."

  Terek Grozny klopte het voorbije weekend Tom Tomsk met 1-0 in zijn eerste match na de winterstop, maar van Jonathan Legear was geen spoor te bekennen. Wat blijkt: de middenvelder revalideert in België van een kniepeesontsteking.

  Legear verteerde de winterstage van 2,5 maand in Turkije niet goed. "Ik had pijn tijdens onze stage, maar de dokters van Grozny konden niet vinden wat er mis was. Ik kreeg ontstekingsremmers, maar die hielpen niet."

  "Ik ging toen langs bij dokter Sas (ex-Anderlecht, nu Club Brugge). Hij stelde de juiste diagnose. Ik moet drie tot vijf weken rusten. De pijn is vaak niet te harden, maar een operatie is niet nodig", zegt Legear in La Dernière Heure.

  Legear revalideert bij kinesist Marc Walravens in Halle, waar hij gisteren trouwens Vadis Odjidja (Club Brugge) tegen het lijf liep.

  Maar ook op Neerpede, het trainingscentrum van Anderlecht, is hij welkom. "Ze hebben er een shock wave-apparaat tegen verkalking. Ik mag het gebruiken van dokter Vollon. Anderlecht is niet vergeten wat ik acht seizoenen lang voor de club gedaan heb."

  "Als ik terugkeer, dan liefst naar Anderlecht"

  Legear wil nog graag drie à vier jaar in het buitenland spelen, vooraleer hij zijn steven weer naar België wendt. "Liefst keer ik terug bij Anderlecht. Dat blijft de club van mijn hart en de grootste van België. Maar ik sluit geen club uit. Ook Club Brugge of Genk niet."